De la Zamfir adunate

… şi-napoi la lume date!

Am transcris câteva din frazele postate, mai în glumă, mai în serios, de Zamfir pe FB (nu mă găsiţi că sunt sub alt nume pe-acolo):

 Eu voiam să adaug că „munca înnobilează pe om„, dar, Ulise insistă să scriu că „omul este cel mai bun prieten al câinelui”!

 Cineva spunea că nu ar exista femei urâte, ci, numai, bărbaţi insuficient de … beţi.

 BREAKING NEWS de ULTIMA ORA: directoarea de la Plafar a fost arestată după ce a fost prinsă că vindea coada şoricelului la preţ de p… calului.

Miticăăăăă! La noapte, culcă-te cu … umbrela! Meteorologii anunta ploi abundente in Bucuresti in noaptea de sambata spre duminica

Nu mă mai gândesc la nimic … Dorm.Şi visez cu neruşinare la … o ciulama de pui, cu frunze de pătrunjel plutind pe ea, cu mămăliguţă aburindă, tăiată cu aţa, cu o cană de zer proaspăt lângă farfurie (ca să nu mi se aplece!), … Cum făcea mama, înainte de a se muta în loc cu multă verdeaţă.

Vis bonus: patru – cel puţin! – felii de … bundaşchenier! Ştiam că îi mai spune şi „pâine cu cojoc”, dar, ne plăcea numele pe … ardeleneşte. Sau … mâncam cu frenezie pâine prăjită pe plită, frecată cu usturoi şi „întinsă” în ulei. De floarea-soarelui, înainte de a se fi inventat uleiul de rapiţă.

Înseamnă că eşti ocoşă, şi tu! Bine ai venit în gaşca ocoşilor! Oricum, un getleman are o singură variantă de răspuns, la opinia unei Doamne: Da, Dragă! Sărut mâinile!

La ce te gândeşti? La nimic – mint eu, crezând că dorm deja.

Îngrijesc o turmă de pisici, în lipsa stăpânului casei. Deci, avem obligaţia de … suportare, chiar, dacă nu ne place!CŞi când mergem prin oraş, printre maşini şi … animale cu două picioare, mergem legaţi. El – la un capăt al lesei, eu – la celălalt. Chiar dacă el este cuminte şi merge lipit de ziduri şi garduri, fără să latre la cineva, tot se găsesc de-ăia care fac circ: Dacă mă muşcă?! Ulise este în lesă şi cuminte, dar, ei TREBUIE să-şi arate „spaima”! Nu mai spun de „discriminaţi”: unii îl latră (!!!), alţi se oferă să dea cu piciorul în el, …

Pentru că eu nu prea am lovele ca să „love-sc Turda”. Vă las pe voi, cei care aţi supt milk, nu, lapte. Eu, doar, îmi iubesc oraşul şi … Oricum imaginea asta nu are nimic cu Turda!

Este dreptul tău să-ţi „like” Proiectul Roşisa Montană. Întrebare: ai ceva habar despre ce înseamnă?! Îţi poţi imagina un platou în locul celor patru munţi ce înconjoară satul? Îţi poţi imagina un platou în locul Văii Cornei? Îţi poţi imagina … ce va urma în alte locuri din Apuseni, având precedentul carierei deschise de la Roşia Montană? Du-te la Roşia Poieni, îngrozeşte-te de ce este pe-acolo şi gândeşte-te că acolo este doar o joacă pe lângă ce va fi după ce se porneşte proiectul ce ţi-e drag! Spune-mi că habar n-aveai de toate acestea ca să te pot ierta pentru acel „like” … negândit!

Mai mult adevărat, decât trist! De când cu sms-urile, e-mail-urile messenger şi fakebuk, am rămas năuc şi … cuc!

Noapte bună ori Bună dimineaţa! De vă-ntindeţi ori, tocmai, vă ridicaţi din pat.

Ca sa nu ma cert cu superdăşteapta care confundă Biblionetul de la Câmpia Turzii cu debaraua în care bârfeşte şi fumează (conform fişei prostului după care îşi ia salariul?!), …

E criză MORALĂ şi, sub masca democraţiei, instituim tot mai temeinic NESIMŢIREA la rang de dogmă (nici măcar lege, care mai are şi excepţii).

Mă bucur că te îngrijeşti de delfinii din Marea Neagră. Nelămurirea mea este: unde erai când ardea vegetaţia de la Durgău sau când fumul te îneca pe malul Arieşului, unde erai când ECOLOGIC srl distrugea cuibul de raţe sălbatice sau când se aruncă gunoaie peste tot în oraş şi în natură, … este adevărat că, în aceste cazuri, nu era de faţă nici o Antenă şi … nu eşti prost să te pui rău cu Nero de Durgău!

Sunt fanfariştii Promenadei de la Câmpia Turzii, ai lui Sorin Sălăjan. Să le ţinem pumnii! dacă ne fac de râs … le dăm pumnii!

Dinamo conduce Steaua în derby-ul de pe National Arena. Becali l-a întrebat pe observatorul federal câte schimbări de antrenor îi permite regulamentul să facă în timpul unei partide.

La noapte, va fi cea mai apropiată Lună. Noi nu vom vedea mare lucru. Va fi şi o ploaie de meteoriţi. Noi nu vom vedea mare lucru. Astăzi, ca şi ieri, s-a pregătit de ploaie. Noi nu am văzut mare lucru. Mâine, vom reuşi să ne urnim spre izvorul de mărătoare?! Voi veţi vedea, poate, mare lucru. De va fi cazul.

Mă tem de femei, chiar şi când îmi fac daruri – zice ULISE al II-lea cel Ocoş şi are dreptate.

Declaraţia de dragoste a unei femei, în genunchi, de Ziua Bărbatului: Poţi să ieşi de sub pat, că azi nu te bat!

De Ziua Bărbaţilor, îmbrăţişăm cu drag toate Femeile!

Stimată Domnişoară, reacţia ta este tipic românească:
1. ai şters pentru că „nu vrei ceartă”! Cine vrea?!
2. dacă nu gust porcăriile, devind „absurd”! Mulţumesc pentru apreciere.
3. scuze, dar, nu am obligaţia să cad pe spate la penibilitîţi, NUMAI pentru că nu ştiu câte milioane de piţipoance au căzut deja!
Dacă sugestia băgării unui cuţit, plin de sânge, în spatele unui copil îţi face plăcere … Felicitări!

Am încasat un bobârnac, de la unu’ foarte civilizat, pentru că nu i-am acceptat „prietenia” pe fakebuk. Intelighentul îşi ascunde datele personale, pe care „le arată numai prietenilor”. Deci, dacă îl accepţi ca prieten, îţi va spune … cine e! Observaţi, cât de elegant am ascuns adevărul: nu intru în cercuri vicioase!

În numele democraţiei, luăm la mişto totul. Facem ce ne pricepem mai bine. Să ne respectăm, ne-am dovedit incapacitatea.

– – –

Notă: spicuirile, de mai sus, vin, toate, din această lună.

4 gânduri despre “De la Zamfir adunate

  1. Pentru fiecare idee in parte puteai face un articol bun, pentru ca tot ce ai ales aici are sensuri adanci.
    Ce pofta mi-ai facut cu painea prajita frecata cu usturoi… :((

    • # vienela: Şi aşa am primit „mustrare cu avertisment” de la Zamfir. Zice că „să nu fiu blondă, că îi ajunge campania antiZamfir a jurnaliştilor şi nejurnaliştilor bruneţi”! Prietenul meu (al nostru?!) este un Om deosebit. Păcat că nu ştie să urle în haita de lupi din jurul lui.

      • Din pacate, eu nu stiu nimic despre campania asta, asa cum nu stiu nimic despre persoana care scrie aici sau chiar despre Zamfir(uneori traiesc cu impresia ca tu si el sunteti aceeasi persoana).. :))

        • # vienela: Nu sunt foarte expansivă, nu-mi place să mă expun. Chiar şi pentru blog este de vină Zamfir, care a insistat să exist şi virtual, în online. Acum, departe, menţin o legătură cu … acasă.

Lasă un comentariu